Door de 6-2 winst op Jan Brock Biljarts uit Beuningen heeft het Winterswijkse kaderteam de eerste plek op de ranglijst heroverd. Door het dubbele verlies van Zandweerd 2 in de laatste 2 rondes heeft het team het gat van 4 punten gedicht. De Pelikaan uit Zutphen kan zich door winst volgende week op één punt van de leiders nestelen.

Het spits werd afgebeten door Jan Tijdink (130 car 38/2) tegen Remco Schothuis (110 car 38/2) en Emil Massen (150 car 38/2) tegen Jan Lubbelinkhof (130 car 38/2).

Tijdink was het snelst klaar met zijn partij, die amper een uurtje duurde. Op de snelle tafels opende Schothuis nog sterk met 31 uit 3 maar Tijdink deed daar met 47 caramboles niet voor onder. Ook daarna, toen Schothuis een paar keer in de fout ging, trok hij goed door en finishte in de 9e beurt. Schothuis maakte 77 caramboles.

De partij op de andere tafel kenmerkte zich door een rommelig verloop. Onder meer door wat arbitraire dwalingen waren de spelers een beetje van slag wat na 10 beurten een 54-45 tussenstand opleverde voor Massen. Door het succesvol afronden van een paar risicostoten vond Massen zijn zelfvertrouwen meer en meer terug en speelde het restant in 4 beurten bij elkaar. Lubbelinkhof moest met 73 gemaakte caramboles genoegen nemen.

Altijd prettig, een 4-0 tussenstand, aldus de teamleider, die een goed resultaat al voor zich zag.

Daar dacht Edwin Tieman anders over in zijn wedstrijd tegen Jeroen van Alst. In de partij van 120 om 140 caramboles 38/2 kwam van Alst er niet aan te pas, ook al doordat hij volop op de aanval speelde en dan net miste, wat Tieman herhaaldelijk een mooie aanvangspositie opleverde. Dat Tieman daar dan ook nog goed mee omging, was een streep door de rekening, maar nam niet weg dat hij de partij netjes in 10 beurten besliste. Van Alst maakte 73 punten.

De beslissing moest vallen in de partij tussen de kopmannen Herman Woeltjes (220 car 57/2) en Robin Jonker (300 car 57/2).
Jonker, een begenadigd kadrist, maar de laatste jaren meer actief in het driebanden, nam de leiding en stond na 5 pogingen op een riante 58-180 voorsprong. Woeltjes leek af te stevenen op een nederlaag, maar dacht daar zelf toch iets anders over. Hij begon te caramboleren en scoorde beurt na beurt een aantal aardige series wat hem na 10 beurten weer in de buurt van Jonker bracht, zo rond de 200 punten. Jonker maakte wat foutjes en dat gaf Woeltjes de kans om als eerste uit te gaan in de 12e beurt. De nabeurt bracht Jonker zijn totaal op 215 caramboles.

Een tevreden teamleider zag een toch wel zwaar bevochten zege gerealiseerd, en moest het team complimenteren met de vechtlust. Emil en Herman hebben de punten niet cadeau gekregen, en bleven ervoor gaan. De wetenschap dat winst de 1e plek op zou leveren was misschien een extra stimulans!

Op maandag 16 februari speelt Kabelrups.com thuis tegen Deventer ’83.
Opgesteld staan Woeltjes, Massen, Tijdink en Te Molder.