Op zaterdag 3 januari 2015 geeft Unity, het opleidingsorkest van Christelijke Muziekvereniging Eendracht Winterswijk haar nieuwjaarsconcert ‘United in 2015’ in De Storm te Winterswijk. Na het succesvolle ‘United in Concert’ in 2013 laten de muzikanten onder leiding van Gerd Wensink opnieuw hun muzikale klanken horen in De Storm te Winterswijk. Dit doen zij niet alleen, want ook dit jaar worden zij bijgestaan door een combo, bestaande uit gitaar, basgitaar en drums. Zij zullen zowel een aantal klassiekers als lichte muziek ten gehore brengen. Alle genres komen dus voorbij: van Adele tot marsmuziek en van jonge solisten tot Clean Bandit.

Unity is het opleidingsorkest van Eendracht Winterswijk. Dit orkest bestaat uit zowel jonge als oudere leden en zij spelen met veel enthousiasme samen. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd, van een 10-jarige trompettiste tot een 71-jarige bassist.

Afgelopen april heeft het gemêleerde gezelschap gespeeld op het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap in Drachten en hier hebben zij de vierde prijs bemachtigd. Daarnaast is Unity vaak te vinden op een concert samen met  andere opleidings-orkesten van Eendracht, zoals bij het Circus, Chimpansees en Chocolade-cupcakes Concert afgelopen november.

Dit keer schittert Unity echter helemaal in hun eentje. Onder de bevlogen leiding van Gerd Wensink, die zelf zijn strepen in de muziekwereld al ruimschoots heeft verdiend, opent Unity het jaar met een spetterend concert. United in 2015 begint zaterdag 3 januari om 19.30 uur in Theater De Storm te Winterswijk. Kaarten zijn te koop via www.theaterdestorm.nl en voor meer informatie kunt u terecht op www.eendracht-winterswijk.nl