Iedere winkel is uniek. Toch stap je liever bij de ene winkel naar binnen dan bij de andere. Vakkundig en klantvriendelijk personeel, de inrichting en achtergrondmuziek dragen hier allemaal aan bij. Maar, wat maakt een winkel nou echt gezellig? Wat verwachten mensen als ze een winkel binnen lopen en hoe beoordeelt men de sfeer? Winkelend Nederland kan haar oordeel laten horen door te stemmen bij de derde editie van de Verkiezing van de Gezelligste Winkel. Stemmen in de gemeente Winterswijk kan via www.gezelligstewinkel.nl. Daarbij kan onder meer gestemd worden op Koffiehuis de Koets, Beregoed Kinderkleding, mijnTafel Winterswijk, Spellenwinkel Gewonnen!, Top Art en nog vele andere lokale winkeliers. Stemmen is gratis en kan tot en met 9 januari.

Ester Konings, eigenaresse van s-ter!, heeft een boutique en atelier aan de Misterstraat 75 waar ze haar eigen label en andere hippe kleding verkoopt. Ze werd opgegeven voor de verkiezing door overbuurvrouw Heike Wubbels van restaurant ’t Spek-Ende. Ester: “Kom op, jij moet meedoen, zei ze tegen mij. Ik had nog niet van de verkiezing gehoord en vond het erg leuk dat Heike me opgaf. In de tussenstand sta ik nu tweede, maar als al mijn Duitse klanten konden stemmen, dan had ik waarschijnlijk twee keer zoveel stemmen gehad. Die weten mijn winkel goed te vinden, net als klanten die speciaal uit Zwolle en Nijmegen naar s-ter! komen. Mijn vaste klanten hebben gestemd, dat zeggen ze tenminste. Volgens mij zijn er nog een paar stemmen blijven hangen”, grapt Ester.

Ze zou het een hele eer vinden als ze in Winterswijk zou winnen. “Erg leuk dat de verkiezing aandacht schenkt aan de kleinere winkels, want die maken het centrum leuk. Voor de combinatie grotere winkelketens en lokale boutiques komen de klanten naar Winterswijk.”

De laatste stemmen hoopt ze binnen te halen door de Verkiezing van de Gezelligste Winkel nog extra te promoten op haar Facebooksite en de flyers, die ze meegeeft aan klanten. “Wat veel mensen niet weten, is dat ze drie keer kunnen stemmen. Via Facebook, e-mail en SMS. Kijk dus snel op www.gezelligstewinkel.nl/stemmen en breng uw stem uit!”

De genomineerde Winterswijkse winkels strijden om een plaats in de landelijke finaleronde van 5 tot en met 23 februari. Daarin maken ze kans op de provinciale en landelijke titel Gezelligste Winkel van Nederland. In Winterswijk zijn er twee winnaars: één met de hoogste gemiddelde cijfers en één met de meeste stemmen. Zij hebben minimaal 50 stemmen nodig om de finaleronde te kunnen halen. In de finaleronde kan opnieuw op de winkels gestemd worden. Op 16 maart is de Awarduitreiking.

“De Verkiezing van de Gezelligste Winkel draait volledig om klantervaringen en is dus erg waardevol voor de lokale ondernemers. De stemmers geven een rapportcijfer en schrijven een beoordeling over hun favoriete winkel in Winterswijk. Dat is nog lastig kiezen!”, vindt Imke te Selle, coördinator van Stichting Winterswijk Marketing. “De positieve ervaringen zijn een warme douche voor de medewerkers. Gezellige, unieke winkels zijn belangrijk voor Winterswijk, dus besteden we graag aandacht aan de verkiezing en de winnaars.

We wensen alle genomineerden veel succes toe en hopen dat de winnaars veel waardering van klanten én media-aandacht krijgen. Ik ben benieuwd welke toppers Winterswijk in de landelijke finaleronde mogen vertegenwoordigen!”

Voor elke stem, waarbij toestemming wordt gegeven om nieuwsbrieven te ontvangen en voor iedere stem die per SMS wordt uitgebracht, wordt € 0,05 cent gedoneerd aan KiKa.