De mooiste plekjes van Winterswijk zijn binnenkort te zien op NostalgieNet. Het programma “Ontdek je Plekje” maakt een nostalgische reis door Winterswijk langs historische en natuurlijke bezienswaardigheden. De aflevering wordt op 28 december aanstaande uitgezonden om 18.00 uur.

Bomen prachtig weerspiegeld in water. Groen is wat om heel Winterswijk ligt. Tussen alle bossen en uitgestrekte weilanden staan Saksische boerderijen met rode daken. In Winterswijk zelf komt de Bonds stal, het koetshuis bij de prachtige woning van Harmen Johan Santing voorbij. Eveneens de Gotische Sint Jacobskerk, het Ambt Bredevoort en de Berenschot watermolen.

NostalgieNet herhaalt de volledige serie ´Ontdek je Plekje´, geproduceerd tussen 1972 en 1991. Zo zijn alle idyllische beelden van oude dorpen en steden in Nederland terug te zien. De afleveringen wisten in het verleden al een groot kijkerspubliek aan zich te binden. Geliefd was met name de rust die de uitzendingen uitstraalden. Dit maakt de serie ook tijdloos.

NostalgieNet brengt het beste van de jaren 50 tot en met 80 terug op televisie. Het is een van de best bekeken digitale televisiezenders met meer dan een miljoen kijkers per week. De programmering varieert van series over Nederland (zoals ‘Ontdek je plekje’) tot Nederlandse speelfilms en amusement. De zender is te ontvangen bij UPC op zender 312 , bij KPN op kanaal 174 en bij Canal Digitaal op zender 32.