Jazzewind organiseert dit jaar alweer voor de 34ste keer de kerstjazz op tweede kerstdag. Met recht mogen we dit dus een traditie noemen. Gekozen is voor een tijdspanne tussen de kerstbrunch (of –lunch) en het diner, zodat een ieder in de gelegenheid is om de veelsoortige jazzklanken tot zich te nemen. Dit jaar vindt het gebeuren plaats op een nieuwe locatie, nl Café De Kerk, Markt 38 te Winterswijk van 13:30 tot circa 18:00 uur.

Kerstjazz is een podium waarop alle Jazzewind leden die dat willen voor het voetlicht kunnen treden, in vaste groepen of met speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ensembles.

We verwachten een zeer afwisselend programma te kunnen brengen, toezeggingen zijn er van zangeres Ester Wijkamp, Wim Ruessink Trio, Het Achterhoeks Swing Combo, Jazz Jump Five/Jazzewind Banjo Friends, Dune Way en last but not least van Jazzy Women.

Natuurlijk is er ook een optreden van het Maandagavond Collectief, de groep van wisselende samenstelling waar iedere muzikant van elk niveau welkom is. Iedere maandagavond treffen ervaren en beginnende muzikanten elkaar om van elkaar te leren, het is het ideale instroompunt voor nieuwe en/of instrument-startende leden. De avonden kennen momenteel ca 13 vaste bezoekers.

De middag zal besloten worden door een dixieland-orkest van Jazzewind leden.

Locatie: Cafe de Kerk Markt 38, Winterswijk