Op zondag 14 december verzorgt het harmonieorkest van Muziekvereniging Excelsior Winterswijk haar jaarlijkse theaterconcert onder de titel ‘a Taste of Christmas’. Dit zal tevens het eerste concert zijn onder leiding van de nieuwe dirigent Henk-Jan Heijnen.

Sinds afgelopen september neemt Henk-Jan Heijnen de muzikale leiding van het harmonieorkest van Excelsior voor zijn rekening. Excelsior en Heijnen zijn echter geen onbekenden van elkaar. Henk-Jan begon zijn muzikale loopbaan namelijk als klein jongetjes op trompet bij Excelsior. Later stapte hij over op een groter blaasinstrument, namelijk euphonium.

 

Heijnen begon zijn professionele opleiding op het conservatorium met de opleiding tot Docerend Musicus Euphonium. Later ging hij ook trombone studeren. Zijn uiteindelijke passie lijkt echter bij het dirigeren te liggen. Hij haalt het HaFaBra-directie diploma en rond later ook de masteropleiding af. Inmiddels dirigeert hij wekelijks maar liefst vijf harmonieorkesten, waaronder het harmonieorkest van Excelsior.

Een 70-koppig harmonieorkest en een topzangeres 

Het eerste concert van Heijnen is een sfeervolle kerstmatinee in theater De Storm. Naast het 70-koppig harmonieorkest van Excelsior zorgt topzangeres Maartje Waanders voor de optimale  kerstbeleving. Maartje en Henk-Jan hebben samen een interessant programma samengesteld van mooie maar niet al te voor de hand liggende kerstmuziek. Veel muziekstukken zijn speciaal voor dit concert gearrangeerd. Vaste arrangeur van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht Hans Derks zorgde voor prachtige arrangementen.

 

Het concert op zondag 14 december a.s. begint om 14:30 uur en vindt plaats in theater De Storm in Winterswijk. Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar op de website of aan de kassa van het theater. Tevens zijn ze te koop bij Han Kolkman Fotografie (Ratumsestraat 38) of Oonk Rijwiel- en Babyspeciaalzaak (Misterstraat 47). Donateurs krijgen tegen inlevering van hun donateurskaart
€ 2,50 korting op maximaal 2 kaarten.