De politie heeft 30 augustus twee fietsendieven (twee Winterswijkers van 42 en 50 jaar) aangehouden op de Waliensestraat en drie vermoedelijk van diefstal afkomstige fietsen in beslag genomen.

Rond middernacht meldt een alerte getuige dat twee mannen met fietsen slepen aan de Waliensestraat. Gealarmeerde agenten treffen inderdaad twee mannen en twee fietsen aan. De mannen, 42 en 50 jaar, beiden uit Winterswijk, worden voor verder onderzoek aangehouden. De fietsen zijn voor waarheidsvinding in beslag genomen. Voor de woning van één van de verdachten is eveneens een fiets aangetroffen en in beslag genomen.

De politie vermoedt dat de drie fietsen, herenfietsen van het merk Gazelle zijn ontvreemd. Er is tot op heden geen aangifte van diefstal gedaan. Om het onderzoek af te kunnen ronden verzoekt de politie mogelijke eigenaren alsnog aangifte te doen.

 

Wordt uw fiets gestolen, doe altijd aangifte. Zonder aangifte is het voor de politie erg lastig om een fiets bij de eigenaar terug te bezorgen of om een verdachte die met een gestolen fiets wordt aangetroffen te laten vervolgen. Aangifte doen van fietsdiefstal kan heel eenvoudig via internet; www.politie.nl. Hoe meer kenmerken van een fiets in de aangifte staan, hoe groter de kans dat een gevonden fiets terugbezorgd kan worden bij de eigenaar. Noteer om deze reden alle kenmerken van je fiets.

 

Herkent u uw fiets neem dan contact op met de politie.