Lievelde: Bij een verkeersongeval op de kruising van de Europaweg (N18) met de Grolsedijk is in de nacht van zondag op maandag 28 juli een 24-jarige fietser uit Groenlo zwaar gewond geraakt.

Een touringcar reed rond 00.10 uur over de Europaweg (N18) vanuit de richting Lichtenvoorde in de richting van Groenlo. De 60-jarige chauffeur uit Haaksbergen zag op de Grolsedijk drie fietsers rijden die mogelijk de Europaweg wilden oversteken. Twee fietsers stopten voor de kruising, maar de 24-jarige man uit Groenlo stak toch de Europaweg over. De chauffeur van de touringcar remde nog, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser raakte door de aanrijding zwaar gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Daar werd een bloedproef bij hem afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele weken bekend.

De passagiers en de chauffeur van de touringcar raakten niet gewond. De passagiers zijn met een andere touringcar verder vervoerd. Een blaastest wees uit dat de chauffeur niet onder invloed van alcohol was.

De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.