Lichtenvoorde:  De politie heeft op donderdag 24 juli drie Polen aangehouden. Zij waren met een geprepareerde tas op strooptocht bij winkels in de Achterhoek. Hun buit bestond uit babyvoeding en het drietal is ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg omstreeks 17.00 uur een melding, dat er bij het Kruidvat aan de Markt drie jongemannen spullen hadden gestolen. Ze waren er vandoor gegaan.

 

Agenten namen een aangifte op en keken de bewakingsbeelden uit. Hierop was te zien dat men met lege handen binnen kwam en vervolgens met een gevulde tas de winkel verliet. Er bleek babyvoeding te zijn gestolen. Bij een andere winkel had men ook getracht babyvoeding mee te nemen, maar dit was mislukt.

 

De politie had de signalementen en ging op zoek naar de mannen. Op de Europaweg trof men hen in een auto aan. De mannen van 23, 25 en 28 jaar werden aangehouden. In hun auto lag de nodige babyvoeding.

 

Uit een eerste onderzoek blijkt dit in ieder geval afkomstig uit Lichtenvoorde, Aalten en Ulft. Het trio is ingesloten voor verhoor en het politieonderzoek wordt voortgezet. Na afloop wordt proces-verbaal opgemaakt.