Bij een aanrijding op de Kottenseweg zijn dinsdag 22 juli drie uit Duitsland afkomstige mensen gewond geraakt. De weg is lange tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst van depolitie.

Het ongeluk werd omstreeks 16.30 uur gemeld. Direct was duidelijk dat er meerdere gewonden waren en dat er een auto over de kop was geslagen. De politie, brandweer en ambulancedienst rukten met meerdere voertuigen uit. Een opgeroepen traumahelikopter werd afgezegd.

Het ongeval was gebeurd ter hoogte van een supermarkt buiten de bebouwde kom van Winterswijk.

Nadat de slachtoffers waren gestabiliseerd zijn zij naar het ziekenhuis overgebracht. Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat een 62-jarige man uit Südlohn met zijn auto de inrit van de supermarkt wilde oprijden. Hij moest wachten voor het tegemoetkomende verkeer.

Een achter hem naderende 21-jarige man uit Burlo heeft dit kennelijk te laat gezien. Hij probeert nog uit te wijken, maar raakt de auto toch. Vervolgens komt hij op de andere weghelft en botst daar tegen de auto van een echtpaar uit Borken. De bestuurder (56) en de vrouw (48) raken gewond. De auto van de man uit Burlo vliegt over de kop en ook hij raakt gewond.

 

Over het letsel van de betrokkenen is bij de politie nog niets bekend. Na het onderzoek wordt er proces-verbaal opgemaakt.