Het openluchttheater in Eibergen is vrijdag 27 en zaterdag 28 juni het decor van een kleurrijk internationaal dansfestival. Er zijn optredens van gezelschappen uit onder meer Frankrijk, Bulgarije en  Wit-Rusland. Naast folkloristische dansen zijn er ook veel eigentijdse optredens. Zo geeft de hiphop dancegroep The Majorzz zaterdag een spetterend show.

Het Internationaal Dansfestival kijkt met een knipoog naar het Folkloristisch Dansfestival. Dit evenement trok in het verleden duizenden bezoekers. ‘’Het openluchttheater bestaat 60 jaar. Het leek ons leuk om nog één keer een aantal buitenlandse groepen naar Eibergen te halen’’, zegt het bestuur. Er is gekozen voor een meer eigentijdse invulling van het dansfestival. Zo geeft het Franse Lous Gouyats de L’Adou een wervelende show die deels op stelten wordt gedanst. Uit Bulgarije komt Estreia Sofia en uit Wit-Rusland de Folk Dance & Music Group Belaya Rus. Wat onveranderd blijft zijn de prachtige kleurrijke kostuums van de dansers en virtuoze muziek.

Uit eigen land zijn er optredens van De Plaggenmeijers (Rekken), de Arnhemse groep DSV Dance Explosion en The Majorzz. Dit laatste gezelschap wist met hun coole hiphop dance door te dringen tot de finale van het bekende tv-programma ‘Everybody Dance Now’. Tussen de optredens door geven de dansgroepen Your Average en Spicy Elements , IDC en IDC junior korte demonstraties hiphop dance.

Het Internationaal Dansfestival begint beide avonden om 19.30 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop online te koop via de website www.openluchttheatereibergen.nl en kosten 7,50 euro per stuk (exclusief 1 euro transactiekosten). Aan de kassa kost een ticket10 euro.