De politie heeft dankzij de inzet van een getuige in de nacht van dinsdag op woensdag 21 mei een 50-jarige inwoner van Winterswijk aangehouden. Hij bleek een fiets te hebben gestolen en is ingesloten voor verhoor.

De politie en het publiek moeten samenwerken om de veiligheid te vergoten. Dit moet een Winterswijker hebben gedacht toen hij kort voor middernacht een man op een fiets met een afgesloten fiets zag slepen. Hij bleef de man volgen en zijn positie aan de meldkamer doorgeven.

Op een gegeven moment bleek de man de fiets aan de kant van de weg te hebben gezet en was hard weggefietst. De gealarmeerde agenten troffen hem op de Waliënsestraat aan en hielden hem aan.

Zijn, en de gestalde fiets zijn veilig gesteld. Vanmorgen heeft de eigenaar van de afgesloten fiets ontdekt dat deze aan de Ratumsestraat gestolen was en deed aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op.