Donderdag 15 mei is er een verkeerscontrole gehouden aan de Bataafseweg op het parkeerterrein van Fc trias. De politie,marechaussee de RDW en de belastingdienst voerde controles uit. De auto's werden vanaf de kottenseweg begeleid door motoragenten en de marechaussee naar  het parkeerterrein.

 

Tijdens de controle werd gecontroleerd op zowel snelheidsovertredingen, de technische staat van de auto, het in orde hebben van de papieren en overtredingen als mobiel bellen e.d. In totaal werden meer dan 200 voertuigen gecontroleerd. Hiervan werden meer dan 30 bestuurders bekeurd voor onder meer gladde banden (4x), defect remlicht (4x), mobiel bellen (6x) en onleesbare kentekenplaten (4x).

Daarnaast werden 145 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Tijdens de controle werden ook twee steek-/slagwapens aangetroffen, deze zijn door de politie is beslag genomen en tegen de bezitters wordt proces-verbaal opgemaakt.

De belastingdienst inde van meerdere bestuurders een achterstallige belastingsschuld. Daarnaast werd bij elf bestuurders beslag op hun voertuig gelegd. Vier van deze personen konden direct hun voertuig achterlaten, met de andere zeven is een betalingsregeling getroffen.