Met een ruime opkomst aan afgevaardigden van maar liefst 23 verschillende sportclubs en –verenigingen, was het maandagavond 12 mei gezellig druk in stadion de Vijverberg in Doetinchem. SportmedX, het instituut voor sport en bewegen, organiseerde een informatieavond voor bestuurders van sportclubs- en verenigingen uit de regio. Ook andere geïnteresseerden waren van harte welkom. Het programma van deze bijeenkomst bestond uit een wederzijdse kennismaking, kennissessies georganiseerd door de teamleden en de introductie van het product ‘SportmedX Clubzorg’. Het team kijkt met een tevreden gevoel terug op de bijeenkomst en ziet veel mogelijkheden voor toekomstige samenwerking.

Kennisdeling staat bij SportmedX hoog in het vaandel. Door middel van kennissessies gepresenteerd door de teamleden, werd het publiek geïnformeerd over diverse onderwerpen. Zaken die aan bod kwamen, zijn: ‘Wat doet de sportarts?’, ‘Wat kan SportmedX betekenen voor uw sportclub?’, ‘Ongevallen op het sportveld’ en ‘SportmedX Clubzorg’. Met het delen van deze informatie, geeft SportmedX nadrukkelijk aan niet de zorg van sportclubs en huisartsen te willen verplaatsen naar sportcentra, maar juist een aanvulling te zijn met de beste medische zorg waarbij de sporter centraal staat.  Avondvoorzitter en traumachirug Tom van Thiel vertelt hierover: ‘Wij zijn een kenniscentrum, wij moeten het hebben van kruisbestuiving en snelle schakels’.

Het publiek vertegenwoordigde een breed en divers scala aan sportclubs en –verenigingen: voetbal, waterpolo, atletiek, hockey, survival, boksen, turnen, volleybal, handbal en motorsport. Na afloop van de sessies, was er onder het genot van een borreltje gelegenheid voor het stellen van vragen. Natuurlijk hield men zich ook volop bezig met netwerken.

Het was een zeer geslaagde avond voor SportmedX. Het team heeft positieve reacties op de informatiebijeenkomst ontvangen. Veel bestuurders blijken geïnteresseerd te zijn in de Clubzorg van SportmedX. Binnenkort volgen bijeenkomsten voor huisartsen en fysiotherapeuten. Zij kunnen zich alvast aanmelden via aanmelden@sportmedx.nl