Op zoek naar een origineel cadeau voor Moederdag? Geef haar een mini high tea of een fotoshoot in het Raadhuis! Op zondag 11 mei bestaat het Raadhuis in Winterswijk exact 75 jaar. Daarom is het historische pand dan geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Moeders zijn de hooggeëerde gasten van de dag.

Veel inwoners van Winterswijk hebben het Raadhuis nog nooit van binnen gezien, terwijl het één van de meeste kenmerkende gebouwen van Winterswijk is. Iedereen die zin heeft, is op 11 mei van harte welkom om het Raadhuis van binnen en buiten te komen bekijken.

Gewoon rondkijken mag, want er valt genoeg te zien. De raadzaal, trouwzaal of de oude burgemeesterskamer bijvoorbeeld. VVV Winterswijk is ook geopend. U kunt verder foto’s bekijken van het Raadhuis door de jaren heen, beschikbaar gesteld door Vereniging Het Museum. Wilt u nog meer weten van het pand, volg dan een gratis rondleiding door vrijwillige gidsen van Het Gilde Winterswijk. Zij geven minimaal elk heel uur een rondleiding boordevol bijzondere feiten van ongeveer 45 minuten.

U kunt een waardevol aandenken overhouden aan de openstelling. Alleen op 11 mei kunt u opnieuw een foto opnieuw laten maken, die u ooit al eens gemaakt heeft in het Raadhuis. Gratis! Bent u er 23 jaar geleden bijvoorbeeld getrouwd? Neem dan uw foto mee en Annet Piek van Lux(e) in beeld maakt dezelfde foto opnieuw, nu 23 jaar later. Wilt u zeker zijn van een plekje, meld u dan aan via info@100procentwinterswijk.nl.

11 mei staat natuurlijk in het teken van Moederdag. Daarom zijn er verschillende moederdagcadeaus in het Raadhuis te vinden. Niet bij moeder op de thee, maar neem moeder mee naar het Raadhuis voor een bijzondere thee op een unieke locatie! Gusto verzorgt vanaf 13.00 uur een mini high tea met één zoete gang voor € 7,50 per persoon. Opgeven kan via info@100procentwinterswijk.nl.

Hoeveel recente foto’s heeft u samen met uw moeder? 11 mei heeft u de kans om met uw moeder en de overige gezinsleden op de foto te gaan. Annet Piek zet uw gezin letterlijk en figuurlijk voordelig op de foto in een privéruimte in het pand. Als u zeker wilt zijn van het maken van een foto, kunt u zich opgeven via info@100procentwinterswijk.nl.