In een onderzoek naar de handel en het gebruik van harddrugs in de Achterhoekse plaatsen Winterwijk en Groenlo, zijn twaalf personen aangehouden. vijf van hen zitten in voorlopige hechtenis.De politie begon een onderzoek nadat het uitgaanspubliek in Winterswijk in het weekend regelmatig geconfronteerd werd met geweld. Het vermoeden was dat de betrokkenen niet alleen drank hadden gebruikt, maar ook harddrugs. Om verdere escalatie te voorkomen, werd het druggebruik en de handel daarin door de politie onder de loep genomen.

Afgelopen week werden tijdens verschillende politieacties twaalf verdachten aangehouden. De aanhoudingen vonden tussen dinsdag 8 april en vrijdag 11 april plaats. Er werden in Winterswijk elf verdachten aangehouden en in Groenlo een.

Bij drie panden in Winterswijk werd een onderzoek in de woning ingesteld. In totaal werd zo’n 90 gram poeder aangetroffen, waarvan forensisch onderzoek moet uitwijzen of het om harddrugs gaat.

Van de aangehouden verdachten zijn er vijf voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat daarbij om drie Winterswijkse mannen van 27 tot 33 jaar, een 28-jarige plaatsgenote en een 52-jarige man uit Groenlo. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Met deze aanpak wil de politie bereiken dat het aantal geweldsincidenten afneemt. Zij adviseert slachtoffers om geweld altijd te melden. In een persoonlijk gesprek kan over het doen van aangifte worden gesproken. Wanneer u anoniem informatie door wil geven, kan dat via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.