FC Winterswijk heeft in het bekertoernooi van het KNVB-district Oost opnieuw voor een stunt gezorgd. De ploeg van de trainers Rob ten Brummelhuis en Kees de Haas versloeg afgelopen zaterdag op eigen veld FC Twente D2 Hengelo met 2-0 door treffers van Hamza Abkadri en Nick Jansen. Het was de tweede zege op een tweededivisionist voor FC Winterswijk D1, want voor de winterstop versloeg de koploper in de hoofdklasse O De Graafschap D2 met 2-1.

Door de overwinning op FC Twente D2 Hengelo is FC Winterswijk D1 doorgedrongen tot de halve finale. Daarvoor hebben zich ook PEC Zwolle D1 (6-1 zege op Sparta Nijkerk), FC Twente D2 Twello (3-2 tegen Tubantia) en Jonge Kracht Huissen (1-3 tegen Union) geplaatst. PEC Zwolle en FC Twente D2 Twello staan respectievelijk eerste en tweede in de tweede divisie E, waarin ook FC Twente D2 Hengelo en De Graafschap D2 spelen. Jonge Kracht D1 is koploper in de eerste klasse (3) en versloeg met Union eveneens een tweededivisionist.

FC Winterswijk D1 kende afgelopen zaterdag voor ongeveer 250 toeschouwers een pikstart, want na al na zes minuten scoorde Hamza Abkadri na een prachtige actie de openingstreffer. Hij tekende na een kwartier ook voor de assist op Nick Jansen, die de FC Twente-keeper uit een moeilijke hoek met een prachtige boogbal verschalkte. Beide spelers hadden tegen De Graafschap D2 ook al voor de Winterswijkse productie gezorgd. De gasten probeerden in het vervolg van de eerste helft en in het tweede bedrijf terug te komen, maar de souverein spelende Winterswijkse defensie gaf vrijwel geen krimp.

De beste kansen waren zelfs voor de thuisclub, die bij deze mogelijkheden echter nauwkeurigheid en geluk ontbeerde. Zodoende bleef het 2-0. Wanneer de loting voor de halve finale plaatsvindt, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer die wedstrijd wordt gespeeld. FC Winterswijk D1 concentreert zich dan ook op de competitie, waarin het nog vier duels speelt. Het ontmoet zaterdag thuis de plaatselijke rivaal FC Trias D1 (aanvang 10.30) en voetbalt daarna nog tegen De Tukkers (thuis), AZSV (uit) en PH (thuis).