'Welkom op deze zondagochtend en bedankt dat jullie geven om bewegen en buiten spelen.' Martijn Meerdink benadrukt het belang van sporten voor iedereen: voor jong en oud, dik en dun, jongens en meisjes. Net als Jantje Beton zet ook hij zich met veel plezier in voor kinderen. Meerdink wil kinderen laten ervaren dat bewegen leuk is. Speciaal voor de actie van de Stichting Welzijn Winterswijk – dat op 15 februari heeft plaatsgevonden bij de Springplank – geeft Meerdink belangeloos een clinic aan vijf jonge bezoekers (en hun vaders) van de actiedag. Vier jongens, één meisje en drie vaders staan  in een cirkel rondom de oud-international. Zij zijn de gelukkige winnaars van deze clinic.

Na de korte introductie gaan Kylian, Sam, Lyon, Matthijs, Emma en de vaders fanatiek aan de slag. Ze lijken er allemaal zin in te hebben. Na een aantal warming-up oefeningen is het tijd voor de ladder, een touwladder dat op de grond ligt en waar diverse oefeningen mee gedaan wordt. Het enige meisje van het gezelschap doet hierin niet onder voor de jongens. Meerdink stimuleert en enthousiasmeert. De kinderen hebben er lol in, zeker als ook de bal er aan toe komt.

Er wordt gedribbeld, gepasst en gescoord! Dit alles onder toeziend oog van de plaatselijke voetbalheld. Op een prettige manier moedigt hij de deelnemers aan. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. De vaders worden flink aan het werk gezet. Zij hebben de truien inmiddels omgeruild voor T-shirts. Ondanks alle zweetdruppels wordt er vooral veel gelachen.

De sfeer is ontspannen. De clinic wordt afgesloten met een partijtje. De vijf kinderen spelen tegen de drie vaders. Het gaat er fanatiek aan toe. In de rust worden de kinderen gecoacht door Meerdink. De vaders coachen zichzelf. Aan beide kanten wordt gescoord. Wie gewonnen heeft, lijkt niet belangrijk. Het gaat om het plezier en dat is volop aanwezig. Alle deelnemers kijken terug op een geslaagde ochtend. Na de groepsfoto en de ranja is het tijd om moe maar voldaan naar huis te gaan.

Meerdink wordt uitgebreid bedankt door de deelnemers en namens de medewerkers van de Stichting Welzijn Winterswijk voor zijn inzet voor Jantje Beton. Mede door zijn bijdrage is een bedrag opgehaald van EUR 1234,41. Dit geld wordt ingezet om een grote groep kinderen de kans te geven om buiten te spelen en te bewegen, net als deze groep enthousiaste voetballertjes onder leiding van de Winterswijkse voetbalheld!