Aalten: De politie hield op zondag 23 februari een 25-jarige man uit Aalten aan. Hij wordt ervan verdacht dat hij zaterdagnacht doorreed nadat hij een aanrijding veroorzaakte op de Europaweg. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 1.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding waarbij de veroorzaker was doorgereden. Op de Europaweg troffen agenten een grote ravage aan. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van een auto waarschijnlijk de wegversmalling ter hoogte van Het Verzet over het hoofd heeft gezien. Hij reed een waarschuwingspaaltje omver, dat tegen een geparkeerde auto aan vloog. Vervolgens verloor de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur, want zijn auto botste aan de linkerkant van de weg frontaal tegen een geparkeerde auto, die doorschoot tegen een volgende geparkeerde auto. Dit gebeurde met hoge snelheid want de geparkeerde auto schoot nog ongeveer 50 meter door. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn waarschijnlijk total loss. De veroorzaker ging er na de aanrijding vandoor.

Op basis van getuigenverklaringen en sporen op de plaats van de aanrijding, kwam de politie de verdachte op het spoor. Hij werd om 7.30 uur aangehouden in zijn woning in Aalten. Zijn zwaar beschadigde auto werd aangetroffen op de Singelweg. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt wegens het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden onder invloed van alcohol en roekeloos rijgedrag.