Op zondag 26 januari vindt in Winterswijk het grootste slagwerkfestival van Nederland plaats. Muziekvereniging Excelsior en Slagwerkspeciaalzaak Interdrum presenteren het spetterende slagwerkfestival: Winterdrums 2014. Maar liefst negen slagwerkensembles verzorgen een non-stop programma van 12:00 tot 17:00 uur op twee verschillende podia in theater ‘de Storm’. Topacts zijn onder meer Wereld Muziek Concours deelnemer Waanzin, het professionele slagwerkensemble RADAC en het swingende Shuffle Percussion.

Slagwerkgroep Crescendo Ooy-Zevenaar voert u in ‘Waanzin’ mee in een fascinerende reis door de menselijke psyche. Deze bijzondere slagwerkshow werd opgevoerd tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Naast slagwerk bestaat deze verhalende show ook uit zang en dans.

Trommelgroep RADAC is een professioneel slagwerkensemble. De gepassioneerde trommelaars van RADAC hebben als doel een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van trommelen in Nederland. RADAC is gespecialiseerd in de Franse, Zwitserse, Schotse en Amerikaanse trommelstijl.

Shuffle Percussion is een eigenwijze, eigentijdse slagwerkgroep die zich profileert door slagwerk een extra dimensie te geven. Shuffle maakte meerdere theatervoorstellingen, waarmee in verschillende theaters werd opgetreden. Door de diverse slagwerkstijlen en veel enthousiasme kunt u als publiek niet stil blijven zitten!

 

In onze eigen Achterhoek wemelt het van het slagwerktalent en slagwerkliefhebbers. Dat blijkt wel uit de vele aanmeldingen voor Winterdrums. Sophia’s Lust uit Ruurlo en Volharding Borculo zullen van zich laten horen deze middag en uit Winterswijk zelf zijn uiteraard de slagwerkgroepen van de Eendracht, Concordia Kotten, de KWOV en medeorganisator Excelsior van de partij. De slagwerkgroepen zullen afwisselend in de theaterzaal en de feestzaal van theater de Storm een optreden verzorgen.
Door het enthousiasme van al deze slagwerkers zal snel duidelijk worden hoezeer slagwerk leeft onder zowel jong als oud. De verscheidenheid in groepen zal tot uiting komen in een enorme diversiteit in slaginstrumenten en slagwerkmuziek. Swingende en opzwepende ritmes, maar ook prachtige en intieme melodieuze muziek. Alles komt voorbij op deze veelbelovende middag!
Kaarten zijn verkrijgbaar voor de onvoorstelbaar lage prijs van €5,- aan de kassa van theater de Storm of via www.theaterdestorm.nl. Kijk voor meer informatie op www.excelsior-winterswijk.nl