Winterswijk – De politie onderzoekt een verkeersconflict waarbij een 34-jarige man uit Winterswijk uiteindelijk bedreigd zou zijn met een mes. Het voorval vond plaats op vrijdag 3 januari op de Weurden in Winterswijk, rond 17.30 uur. De politie roept getuigen van het conflict en/of de bedreiging op om zich te melden.

De 34-jarige man reed over de Zonnebrink toen een andere automobilist, in een blauwe Volkswagen Transporter T4 (bestelwagen), van rechts plotseling de weg opreed, waardoor de 34-jarige moest remmen om een botsing te voorkomen. De 34-jarige toeterde om aan te geven dat hij geschrokken was. Toen de 34-jarige even later ergens links afsloeg, deed de bestuurder van de bestelbus dat onverwachts ook en bleek dat hij achtervolgd werd.

Op de Weurden stapte de 34-jarige uit en ontstond een woordenwisseling tussen beide mannen. De bestuurder van de bestelwagen greep de 34-jarige bij de keel en zou hem ook bedreigd hebben, zowel verbaal als met een mes. De 34-jarige wist de man van zich af te drukken en op enig moment stapten beide mannen weer in hun voertuig en reden weg.

Het leek erop alsof de bestuurder van de bestelbus de andere man weer achtervolgde, maar toen de 34-jarige het terrein van een benzinestation opreed, reed de bestelbus door en verdween uit het zicht.

Getuigen gezocht

De 34-jarige heeft aangifte gedaan van de bedreiging bij de politie. De politie heeft het voorval in onderzoek en zoekt getuigen. Deze kunnen de politie bellen via 0900-8844.