Van 20 t/m 22 december staat het centrum van Winterswijk in het teken van het X-mas shoppen. Op zondag 22 december is er een extra kerstkoopzondag en zijn er kerstmarkten in de Meddosestraat en ’t Spekende. Ook de kinderen worden niet vergeten. Op vrijdag 20 december wordt speciaal voor hen een lampionoptocht georganiseerd.

X-mas shoppen
In de aanloop naar kerst kan er weer gezellig gewinkeld worden in het centrum van Winterswijk. Dat kan op de reguliere koopavond op 20 december, maar ook tijdens de extra kerstkoopzondag op 22 december. De winkels zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Jazzy Women zorgt voor de muzikale omlijsting en er is een ‘Levende Kerstboom’. Wie nog niet genoeg geshopt heeft kan ook op maandag 23 december van 10.00 tot 18.00 uur en op dinsdag 24 december van 9.00 tot 16.00 uur nog bij de Winterswijkse winkeliers terecht.

Kerstmarkt Meddosestraat
Tijdens de kerstkoopzondag op 22 december wordt er in de Meddosestraat een gezellige kerstmarkt gehouden. Dit jaar al voor de 10e keer. Aan de Markt doen 13 winkeliers mee en er zijn 34 kramen. Er worden onder meer oliebollen, cadeauartikelen en streekproducten verkocht. Ook zijn er stands van goede doelen en is kunstenaar Vic Hulshof aanwezig. De muzikale omlijsting is in handen van The Greyhound Barbershopsingers. Zij verzorgen drie a-capella concerten van een half uur. Daarnaast zorgt het Raaf Straattheater voor entertainment en is er een Levende Kerststal.

Kerstmarkt ’t Spek-Ende
Ook ’t Spek-Ende organiseert op 22 december een kerstmarkt. Er zijn diverse kramen met o.a. Molukse hapjes en lekkernijen, sieraden, houten speelgoed, glühwein en erwtensoep, outlet kerstversiering, handgemaakte woonaccessoires. Ook staat er buiten ook een biercarrousel met Texels winterbier. Ami kappers heeft een leuke actie in de zaak en Runvision heeft een interessante aanbieding voor (kinder)hardloopschoenen. Ook AV Archeus is aanwezig met een stand met informatie over de plannen voor de Winterswijkse atletiekbaan. Verder geven ze uitleg over atletiek, hardlopen, training en voeding, kun je je snelheid laten meten op een korte sprintbaan en is er elk heel uur een demonstratie hordenlopen. Kinderen kunnen op de foto met Simon de Sneeuwman, de Klepperklumpkes treden op en er is akoestische live muziek.

Lampionoptocht
Op vrijdag 20 december wordt speciaal voor kinderen een lampionoptocht georganiseerd. Kom om 19 uur (met je ouders) naar de Markt (tegenover De Zwaan). Alle kinderen krijgen dan een lampion en kunnen daarna in een lange sliert achter de Kerstman aan voor een mooie lampionoptocht door het winkelcentrum.

Agenda X-Mas shoppen
20 december  Lampionoptocht van 19.00-20.00 uur, Markt (De Zwaan)
20 december  Kerstkoopavond tot 21.00 uur
22 december  Kerstkoopzondag en kerstmarkt, 12.30-17.00 uur
23 december  winkels open van 10.00-18.00 uur
24 december  winkels open van 9.00-16.00 uur