Op zaterdag 7 december ’s morgens om 10.00 uur wordt de ster weer op de Venemansmolen geplaatst. De brandweer is ook dit jaar weer bereid gevonden hierbij te assisteren.Het is een spectaculaire gebeurtenis voor  jong en oud.De ster staat op ongeveer 32 meter hoogte en is voor passanten een zeer herkenbaar oriënteringspunt rond de feestdagen.De ster zal op zaterdag 5 januari weer gedemonteerd worden, eveneens met assistentie van de vrijwillige brandweer Winterswijk.

De ster op de molen betekent niet dat alle activiteiten in de molen gestaakt zijn. Voor groeps- en familierondleidingen kan men bellen met tel. 533131 of e-mail: info@venemansmolen.nl . Nadat de ster weer gedemonteerd is draait de molen weer iedere zaterdagmiddag en op afspraak.

De vrijwilligers van de “woensdag”  van de Venemansmolen zijn bezig een kollergang van een oliemolen in originele staat op te bouwen met de verticaal staande stenen die nu nog buiten tegen de muur staan. Dit gebeurt in de werkplaats van bouwbedrijf Bussman.

Meer informatie en foto’s op www.venemansmolen.nl.