Vanmiddag (zondag  6 oktober) om 13.30 uur wordt gestart met een handtekeningenactie vóór het behoud van de pinautomaat, bij de pinautomaat op de Markt in Bredevoort. U wordt uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. We realiseren ons dat het kortdag is, maar de initiatiefnemers besloten pas gisteren tot deze spontane actie uit irritatie over het feit dat het besluit tot sluiting aan leden en rekening houders  schriftelijk als een voldongen feit werd gepresenteerd, dus zonder overleg met betrokkenen; daarnaast spaart RABO kosten noch moeite om via pr, pers en media-aandacht over te brengen dat ze strijdt voor de leefbaarheid op het platteland en dat alles in corporatief verband  tot stand zou moeten komen; in pr en media wil RABO zich hiermee onderscheiden van andere banken; ook worden veel RABO-"subsidies" besteed om de plaatselijke gemeenschap te stimuleren; het lijkt erop dat RABO een zo belangrijke plaatselijk instrument als een pinautomaat niet als zodanig door de RABO wordt herkend, voor de  plaatselijke leefbaarheid.

 

De bedoeling is een handtekeningenlijst op de pinautomaat te bevestigen. Bezoekers van de pinautomaat (zowel inwoners als bezoekers van Bredevoort) zal worden gevraagd worden hun handtekening te zetten op de lijst , die tot doel heeft de pin-automaat zowel voor de mensen in Bredevoort ( oa ouderen, gehandicapten, mensen zonder auto enz) maar ook voor de bezoekers van Bredevoort te behouden. De automaat is ook belangrijk voor deze doelgroepen mn ook in Bredevoort omdat  veel kleine middenstanders als boekhandelaren, galeriehouders, creatieve ambachtelijke beroepen, horeca, maar ook kraamhouders op de vele markten in Bredevoort en de daaraan gerelateerde plaatselijke economie veelal afhankelijk zijn van spontane aankopen door plaatselijk bezoekers, ter plaatse gefinancierd door trekking uit de plaatselijke RABO-pinautomaat. De initiatiefnemers nemen het de RABO-bank kwalijk dat daarover niet met betrokkenen in Bredevoort is overlegd.

 

Evt nadere info is te verkrijgen om 13.30 uur bij de pinautomaat.