Kringloop Aktief in Groenlo opent zaterdag 12 oktober haar nieuwe pand aan de Zuidgang 1A in Groenlo. Het publiek is tussen 9.00 en 17.00 uur van harte welkom op de Open Dag. Speciaal voor de opening vervaardigde art-house GoodSooy™ 10 design jurken en 10 kunstzinnige fauteuils. Het opmerkelijke is, dat al het materiaal daaraan hergebruikt wordt en afkomstig is uit de Kringloop Aktief winkels in de regio. Voor de kinderen is er tussen 14.00 uur en 15.30 uur een ludieke Afvalrace met grappige kringloop kadootjes als prijzen. Voor iedere kopende klant is er een aardige attentie.

 

Krngloop Aktief Groenlo is één van de vier vestigingen van Aktief in de regio en is daarmee veruit de grootste kringlooporganisatie in de Achterhoek. De andere vestigingen zijn in Doetinchem, Winterswijk en Gendringen. Wie geregeld in onze winkel rondneust vindt mooie, handige, gekke en soms unieke dingen voor een schappelijke prijs.

Brengen of halen, het levert altijd iets op
Kringloop Aktief werkt in opdracht van de Achterhoekse gemeenten. Vanwege die bijdrage kunnen inwoners gratis hun overtollige huisraad komen brengen óf laten ophalen. En dat mag ook beschadigd materiaal zijn. Van de bijna 10.000 ton huisraad (beschadigd en onbeschadigd) die Aktief jaarlijks inzamelt, wordt ruim 80% hergebruikt. Dat is goed voor het milieu: het inzamelen van 1 ton goederen levert 1 ton CO2 reductie op.

Maatschappelijk lokaal verankerd
Aktief is niet in het laatst trots op haar bijzondere personeel: 1 op de 3 mensen met een uitkering die bij ons werkzaam zijn, maakt binnen een jaar de stap naar een reguliere baan op de arbeidsmarkt. Wij bieden hen arbeidsritme, scholing en menselijk contact. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onlosmakelijk met ons Kringloopbedrijf verbonden. Iedereen is van harte welkom. De koffie en limonade staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.aktiefonline.nl