Tijdens een druk bezochte ledenvergadering van de SP Winterswijk is er unaniem gekozen voor Jeroen Rensen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Ellen de Leeuw, nu fractievoorzitter, is op eigen verzoek een paar plaatsen lager geplaatst, omdat andere “neven”activiteiten binnen de partij meer tijd vragen en je als lijsttrekker er wel voor de volle 100% voor moet gaan.

 

Rensen, die op dit moment samen met De Leeuw in de gemeenteraad zit, zegt verheugd te zijn en er zin aan te hebben. Het zal een hete herfst en winter worden, maar met deze samengestelde lijst heb ik het volste vertrouwen erin dat we een paar zetels meer aan kunnen. Het is een geweldig team van mensen die ik om me heen heb. We hebben er op dit moment 2 zetels in de 21zetels tellende gemeenteraad en ik ga er vanuit dat we volgend jaar een wethouder kunnen leveren. We hebben daar al een geschikte kandidaat voor. 

SP-voorzitter Mosje Meijler is ook trots op de kandidatenlijst namen die er nu ontstaan is. 16 klinkende namen, we zijn er klaar voor. Na Rensen, volgen Yvonne Domhof, Simone Kamminga, Carmen Veldhuis, Ellen de Leeuw, Kees van Rienen, Raymond v.d. Laan, Lisette Bouwman, Wim Beestman, Mos Meijler, Willem Elting, Rene Wevers, Marco Mulder, Hanneke Boesveld en Barbara Mulder. Als lijstduwer hebben we 1 van onze oudgedienden, SP-er van het eerste uur hier in Winterswijk,  Bonne v.d. Hoek.