Er is bijzonder veel muzikaal talent in Oost-Gelderland. Dit wordt op diverse manieren ten gehore gebracht. Maar een echt podium voor specifiek talent dat klassiek geschoold is, is er nog niet. Daarom hebben de muziekscholen Muzehof Zutphen, Boogie Woogie Winterswijk, Muziekschool Oost-Gelderland Doetinchem en Het Musiater Zevenaar de handen ineen geslagen om een speciaal open podium voor het klassieke talent te organiseren.

 

Iedereen vanaf 12 jaar die klassieke muziek maakt wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘Open Classic Competition’. Dat kan instrumentaal zijn, klassieke zang  of in een ensemble van maximaal 12 leden.  Of je nu amateur bent die al jaren samenspeelt of een talentvolle leerling van een muziekschool of zelfs al begonnen bent met de  opleiding aan een conservatorium het kan allemaal. Er is wel een minimum leeftijd en die is gesteld op 12 jaar.

Er vinden drie rondes plaats. Een auditieronde, een voorronde en vervolgens de finale. De finale vindt plaats op het podium van de Hanzehof in Zutphen . De auditie- en voorrondes worden gepland in de deelnemende muziekscholen. De audities vinden plaats in oktober, de voorrondes in november en de finale in februari. Er zijn diverse prijzen te verdelen. Waaronder een vakjuryprijs, een publieksjury en een persjury.

Het aanmeldformulier is te downloaden via de website  www.boogiewoogie.nl

 

Voor informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Claire van Bijleveld, coördinator klassieke muziek  bij Boogie Woogie in Winterswijk, email: vanbijleveld@hetnet.nl, tel. 0544 – 37 37 06