Onder tropische omstandigheden begon vrijdagmorgen het School- en volksfeest in Ratum.Maar liefst 18 optochtwagens vertrokken onder aanvoering van muziekvereniging Crescendo om 8.30 uur richting halteplaats bij de familie Wiggers. Alwaar ook burgemeester Van Beem te gast was.De bonte stoet vertrok daarna richting Gebouw Emma, alwaar de opening was en er gemoedelijk op het feestterrein kon worden vertoefd.Totdat het noodweer het feest om 16.30 uur voor korte tijd onderbrak. Hoewel tal van bomen in de omgeving van het feestgebouw werden geveld, was dat met de feestgangers niet het geval.Wegen waren tijdelijk gebarricadeerd doch de brandweer zorgde er snel voor dat de feestgangers hun weg weer konden vinden.In het gebouw werd het feest gewoon doorgezet om vervolgens na de regen, buiten de draad weer op te pakken.

 

's Avonds was het prachtig weer en kon worden genoten van cabaret, muziek en het mooie warme weer op het feestterrein.
Op zaterdag werd het koningspaar Richard en Manja Tjallingii uitgehaald met de bonte stoet en de klanken van Crescendo.
Een gemeudelijk samenzijn met daarbij ook aanwezig bijna alle Winterswijkse Koningsparen.

Het konings- en prins(es) schieten werd dit jaar door de weersomstandigheden gelijktijdig gehouden. Een leuke duohappening, waarbij de prinses het eerste verlossende schot deed.Chantal ter Haar mag zich de nieuwe prinses van Ratum noemen.
Na 110 schoten viel de koningsvogel bij het schot van Wilma Colstee, samen met haar man Geert, zijn zij het nieuwe koningspaar van Ratum.

Zaterdagavond was het feestgebouw stampend vol, op de muziek van Flame kwam het feest volledig in extase. Moe en voldaan vertrokken de Ratummers laat in de nacht huiswaarts.Af en toe nog een tak ontwijkend, die was blijven liggen tijdens dit stormachtige feest.

Uitslagen Volkspelen.

Mooiste creatie optocht: Wat happens in Vegas, stays in Vegas.

Vogelschieten: Heren onder de 50 Hans Vrieze, boven de 50 Bert Nijman. Dames Hester Nijman. Fladderschieten: Geert Toebes, jeugd Niels Wiggers.

Kegelen: Ruud Naastepad, jeugd Fenna te Selle. Kleerhangergooien:  Raymond Tjallingii, jeugd Michon Stemerdink. Biljartsjoelen Grada Wassink, jeugd Rens Heese.

Bierpulschuiven: Emma Heesen, jeugd Jaya Selker. Balrolspel Frans Kamperman, jeugd Niels Wiggers.

Raden maar en verloting Marion Colstee en Henk Kolthof.Het ijskoude teamspel werd gewonnen door de Koningsfietsclub.