Verenigingen uit Winterswijk starten zaterdag 14 september met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie. De clubs gebruiken deze actie om de clubkas te spekken; 80% van de opbrengst van de loten gaat namelijk direct naar de verenigingen. In Winterswijk doen 10 clubs mee aan de actie. Nieuw dit jaar is het Superlot.

 

De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 40 jaar bijna 250.000 clubs geholpen met bijna 230 miljoen euro. Directeur Peter Smit: "Onze loterij wordt steeds belangrijker voor verenigingen in Nederland. Het is hartverwarmend om te zien dat de inwoners van Winterswijk elk jaar weer loten willen kopen. Veel clubs kunnen niet meer zonder de Grote Clubactie. Ook dit jaar gaan er weer vierhonderdduizend lotenverkopers de straat op om geld in te zamelen voor hun club!"

Nieuw: Superlot
De Grote Clubactie komt dit jaar met iets nieuws: het Superlot. Een Superlot kost 150 euro en biedt een koper 50x kans op de hoofdprijs van 100.000 euro. Met de verkoop van Superloten maken de clubs kans op het Grote Clubfeest met de 538 DJ's on Tour. Een leuke beloning voor alle lotenverkopers. De verwachting is dat dit lot erg populair zal zijn bij bedrijven en sponsoren, die hiermee het verenigingsleven ondersteunen.

Bijna 6.000 deelnemende clubs
Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar bijna 6.000 clubs deel. Gemiddeld wordt per club 1.500 euro bijeen gebracht. Dit geld gaat naar de clubkas, waar vaak speciale projecten mee gefinancierd worden: zoals een trapveldje, de inrichting van het clubhuis of de aanschaf van materialen en uniformen.

De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat naar onder meer prijzen en de organisatie van de loterij. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. Nu worden er circa 3,5 miljoen loten per jaar verkocht.

Dit jaar doen in Winterswijk de volgende clubs mee:

– Budocentrum Winterswijk
– KORFBALVERENIGING WIKO
– EX-HARTPATIENTEN HARTEN EEN
– Schietvereniging Nimrod
– FC Winterswijk
– Badmintonclub t Pluumke 67
– SOLI DEO GLORIA
– Winterswijkse MHC Avanti
– FC Odin
– JAZZY WOMEN