In Miste wordt op 12, 13 en 14 september bij ‘Den Tappen’ weer het Volksfeest gevierd.Donderdagmiddag wordt begonnen met de ouderenmiddag. Ook deze middag staat in het teken van 'Een balletje kan raar rollen'. Er is een verrassend programma samengesteld met muziek- en een spelelement.

Vrijdagmorgen vindt traditioneel de optocht plaats. Miste laat zich ook dit jaar weer van haar beste kant zien met een mooie mix van grote en kleine corsowagens en zitwagens. Onder begeleiding van Excelsior trekt de optocht via de Brinkeweg, Heenkamppieperweg naar de Smeenkstegge voor een korte stop. Tijdens deze stop wordt voor de kinderen in de basisschoolleeftijd een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Vervolgens trekt de stoet via de Halteweg en de Misterweg terug naar de feestweide bij ‘Den Tappen’. Terug op het feestterrein wordt de uitslag van de optocht bekend gemaakt. 's Middags staat in het teken van de kinder- en volksspelen. Het avondprogramma wordt weer een verrassend spektakel door de ingezetenen met als titel ‘Baldadig’. De exacte invulling wordt, natuurlijk, pas onthuld op de avond zelf. 

Zaterdag neemt een aanvang met het uithalen van het Koningspaar Roy en Anita Maas op de Klomp. Aansluitend vertrekt iedereen weer naar ‘Den Tappen’ voor het Koningsschieten en de inhuldiging van de nieuwe Koning(in). Het feest wordt zaterdagavond afgesloten met het koningsbal onder aanvoering van de ‘Trainband’.