Op zondag 08 september organiseert FTC Wenters voor recreatieve fietsers, toerfietsers en mountainbikers de Hamalandfietstochten. Dit jaar heeft de toercommissie veel werk verzet om de deelnemers aan de diverse tochten weer een mooie route voor te schotelen.

 

De recreatieve 45 km route brengt de fietsers over rustige, landelijke fietspaden en wegen door het grensgebied van Winterswijk, Vreden en Borken. Via de buurtschappen Vosseveld, Henxel, Huppel en Ratum fietst men via Oeding en Burlo, om vervolgens weer terug te keren naar Winterswijk via de het Woold , Kotten en de Brinkheurne. De grenspassages vinden plaats via de zogenaamde "groene grensovergangen". Plekjes waar men niet alle dagen komt.

De 95 km route doorkruist het glooiende gebied van de Dingdenerheide en de Brünerheide richting Wesel. Een prachtige omgeving om te fietsen met een paar lichte hellingen. Deze lange tocht gaat over verharde wegen en is zeer geschikt voor racefietsers die een redelijke afstand willen fietsen. Ook voor de recreatieve fietser met versnellingen of trapondersteuning hoeft deze lange afstand geen belemmering te zijn. Het pauzeadres is ditmaal voorzien in de buurt van Mariental waar men weer even op krachten kan komen

Daarnaast biedt FTC Wenters dit jaar een compleet gewijzigde veldtoertocht aan. De mountainbike afdeling van FTC Wenters heeft alle registers open getrokken en een totaal nieuwe tocht uitgetekend. De route zal grotendeels over nieuwe trails gaan welke nog niet eerder in veldtoertochten van FTC Wenters zijn opgenomen. Er is keuze uit een route van 30 en 60 kilometer. De 30 kilometer bevat het mountainbikeparcours, het Bonnink, het Hilgelo, Landgoed het Gossink, en enkele urban trails. De 60 kilometer afstand zal in aanvulling op de 30 kilometer ook nog enkele leuke trails ten noorden en oosten van Winterswijk bevatten. Onderweg zijn een aantal kunstmatig aangelegde technische passages toegevoegd voor extra uitdaging. Uiteraard zal er ter plaatse een uitwijkmogelijkheid zijn om de passage over te slaan. Op de twee pauzeplaatsen kan even worden bijgetankt met een drankje en een versnapering. Clubsponsor Profile Wesselink zal tevens aanwezig zijn om technische service te verlenen.

Inschrijven en starten voor deze drie uitgepijlde tochten kan op zondag 8 september van 08:30 tot 10:00 aan de Huininkmaat 3 te Winterswijk. Deelnemers aan de  recreatieve tocht van 45km kunnen nog tot 10:30 starten. Voor meer info, kijk op www.ftcwenters.nl