De gemeente Winterswijk biedt schoolverlaters een baan voor de duur van een jaar aan. In samenwerking met de Sociale Dienst Oost Achterhoek  (SDOA) zorgt de gemeente Winterwijk dat de schoolverlater met behoud van een uitkering aan het werk kan.

 

De gemeente Winterswijk heeft te maken met bezuinigingen en komt daardoor als organisatie menskracht tekort. Daarnaast kunnen schoolverlaters moeilijk aan een baan komen. Die twee gegevens heeft de gemeente samengebracht. De gemeente biedt zo’n 20 banen aan schoolverlaters aan. Het aanbod geldt voor alle niveaus, van VMBO tot Universiteit, en voor vele vakrichtingen, van webdesign tot verkoper openbaar groen.

Omdat het project samen met de sociale dienst van Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk wordt uitgevoerd, moeten de schoolverlaters bij voorkeur in één van die drie gemeenten wonen. Is een werkzoekende woonachtig in een andere gemeente, dan wordt bekeken of er mogelijkheden zijn om ook voor een baan in aanmerking te komen. Het gaat in eerste instantie om schoolverlaters uit 2013, maar iemand die al langere tijd werk zoekt kan zich ook melden.

 

De gemeente Winterswijk vindt de jeugdwerkeloosheid een groot probleem. De gemeenteraad en het college van burgemeesters en wethouders hebben dit al een aantal keren uitgesproken. De wethouder economische zaken en werkgelegenheid Ilse Saris is bestuurlijk verantwoordelijk voor dit project. Directeur Hans Scheinck stuurt dit proces intern en is het eerste aanspreekpunt voor de schoolverlaters. De gemeente Winterswijk hoopt in september de eerste groep schoolverlaters aan een baan te hebben geholpen. 

Meer informatie?

De volledige vacaturetekst is te raadplegen via de website www.winterswijk.nl of via facebook, www.facebook.com/GemeenteWinterswijk.