Terborg – Een 21-jarige motorrijder uit Doetinchem is zaterdagmorgen overleden na een aanrijding met een auto op de IJsselweg in Terborg. De aanrijding vond plaats rond 10.15 uur. Een 55-jarige automobilist uit Sandhorst (D) reed over de IJsselweg en sloeg linksaf om de inrit van een bedrijf op te rijden. Op dat moment werd hij ingehaald door de 21-jarige motorrijder. Die botste tegen de auto en kwam hard op het wegdek terecht. Doordat de motorrijder geen helm droeg, liep hij ernstig hoofdletsel op.

Getuigen verklaarden dat de motorrijder al enkele malen met hoge snelheid over de IJsselweg heen en weer had gereden.

 

Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het slachtoffer werd met spoed per ambulance naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen vervoerd maar overleed onderweg naar het ziekenhuis.
Door de afdeling Verkeersongevallen Analyse is op de plaats van de aanrijding uitgebreid onderzoek verricht.