Per 1 juli 2012 is van Emden Sport, gevestigd aan de Haitsma Mulierweg 22-24,  overgenomen door Danny en Manon Bent. Het sportcentrum wordt omgedoopt tot “Wenters Sports Club”. “Een sport club waar het hele gezin terecht kan voor een schappelijke prijs” verteld kersverse eigenaar Danny Bent. Danny en Manon Bent zijn geen onbekende in de fitnesswereld. Zij hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de fitnessbranche. Zij runden reeds succesvol diverse fitnesscentra, van kleinschalige clubjes tot een multifunctioneel fitness- en tennispark in Zevenaar.

De komende maanden zal het sportcentrum een facelift krijgen. Zo is de nieuwe cardio fitnesslijn  al besteld en wordt de fitnesszaal ingericht met een FunXtion lijn. FunXtion is een functionele training, een totaal concept dat ontwikkeld is om van jouw fitnesstraining een geweldige ervaring te maken.

“Betaalbaar sporten op een flexibele wijze vinden wij zeer belangrijk” zegt Manon Bent. Vanaf  september zullen we starten met onze nieuwe contributie vormen. Wenters start als eerste fitnessclub in deze regio met een vernieuwd betaal systeem. U betaalt alleen waarvoor u gebruikt zonder zware verplichtingen of contracten. U kunt al sporten vanaf € 4,95 per week. Met de zogenaamde bouwstenen kunt u uw lidmaatschap uitbreiden. Deze bouwstenen kunt u flexibel maandelijks uit of aan zetten.  “Zo zit u al lid niet gebonden aan all inclusive pakketten” verteld Danny Bent.

Op 14 september is de officiële opening. Tot die tijd blijft het sportcentrum volgens de reguliere tijden geopend.