Vrijdag 21 juni hebben maar liefst 130 hardlopers, wandelaars en wielrenners de Passo Manghen in Italië beklommen voor het goede doel Kanjers voor Kanjers. Met een record aantal deelnemers, een geweldige sfeer en een opbrengst van ruim € 92.000,- is de vierde editie van de Tristan Hoffman Challenge een groot succes.

 

 

Dit jaar hebben een record aantal fanatiekelingen meegedaan aan de Tristan Hoffman Challenge. Het strijdtoneel van de Challenge ligt dit jaar in de Italiaanse Dolomieten, in Trentino. Hier moet de imposante Passo Manghen hardlopend, wandelend of fietsend worden bedwongen. Met zijn 23 kilometer lengte en een gemiddeld stijgingspercentage een berg om u tegen te zeggen.

Afzien voor één doel
130 deelnemers staan op vrijdag 21 juni, vroeg in de morgen, aan de start om te beginnen aan dé sportieve uitdaging van het jaar. Vanuit het Italiaanse plaatjes Borgo Valsugana vertrekken de deelnemers met één doel, het halen van de top. Onderweg worden de deelnemers aangemoedigd door ruim dertig meereizende supporters. Het is enorm afzien, maar meer dan de moeite waard. Na een kleine twee uur bereiken de eerste deelnemers de top. Daar worden ze onder een luid applaus en met opzwepende muziek onthaald. En dan is het kippenvel. Met een brede lach op het gezicht en soms een traan, hebben alle deelnemers het gehaald. 

Opbrengst voor Kanjers
’s Avonds wordt de voorlopige opbrengst bekend gemaakt. De deelnemers hebben tot nu toe maar liefst € 92.212,15 ingezameld voor het goede doel. Een geweldige opbrengst die elke dag stijgt, want er kan nog gedoneerd worden tot 1 augustus.
Net als voorgaande jaren is de totale opbrengst van de Tristan Hoffman Challenge bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Met het door de deelnemers ingezamelde geld worden tal van projecten voor kinderen met een beperking gerealiseerd.

Tristan Hoffman Challenge 2014
In 2014 vindt de vijfde editie van de Tristan Hoffman Challenge plaats. Op vrijdag 27 juni 2014 gaan wij opnieuw de uitdaging aan. Dit keer met de Passo di Gavia in de Italiaanse Alpen. Het doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor Kanjers voor Kanjers. Ben jij op zoek naar een sportieve uitdaging, wandelend, hardlopend of op de fiets, en wil jij inzetten voor het goede doel? Meld je dan snel aan voor de Tristan Hoffman Challenge 2014!

Kijk voor meer informatie op www.tristanhoffmanchallenge.nl