De gemeente Winterswijk heeft een eigen pagina op Facebook gelanceerd.Op www.facebook.com/GemeenteWinterswijk houdt de gemeente haar inwoners vanaf nu op informele wijze op de hoogte van het laatste nieuws. Met de inzet van Facebook wil de gemeente vooral het contact met jongeren versterken.

Eind 2011 heeft een studente van Hogeschool Schoevers een afstudeeronderzoek gedaan naar de informatiebehoefte van inwoners uit de gemeente Winterswijk. Uit dit onderzoek bleek dat de inwoners over het algemeen heel tevreden zijn over de informatievoorziening door de gemeente via de wekelijkse gemeentepagina in Achterhoek Nieuws en via de gemeentelijke website. Uit het onderzoek bleek ook dat jongeren de informatie bij voorkeur

via de website of via sociale media ontvangen. In het onderzoeksrapport wordt de gemeente geadviseerd Facebook actief te gaan gebruiken om met name jongere doelgroepen beter te bereiken. Met de lancering van een eigen Facebookpagina neemt de gemeente deze aanbeveling over.

De gemeente Winterswijk is sinds februari 2011 ook al actief op Twitter. Via het twitteraccount van de gemeente (@Gem_Winterswijk) worden nieuwsberichten, raadsbesluiten, data van raads- en commissievergaderingen en andere evenementen getwitterd.