Cateringbedrijf MisterEnde organiseert voor het tweede opeenvolgende jaar de Culinaire Battle. Op donderdag 13 juni en vrijdag 14 juni wordt het park van de Tricot aan de Groenloseweg in Winterswijk omgetoverd tot een chique openlucht restaurant. Tien chef-koks uit de regio maken een specialiteit met streekproducten en gaan de strijd aan om de felbegeerde titel ‘Culinaire Battle Master’. Het publiek bepaald welke chef de winnaar wordt. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij alle MisterEnde vestigingen. Meer informatie is te vinden op www.misterende.nl

Elke avond bereiden vijf chef-koks ieder hun eigen specialiteit met dezelfde streekproducten. Ümüt Celik, eigenaar MisterEnde: “De chefs bepalen zelf welk culinair hoogstandje ze gaan bereiden voor de gasten. De streekproducten worden daarnaast gepresenteerd in diverse stands die op het terrein staan. Dus gasten kunnen de overheerlijke producten ook kopen.” De avond wordt opgeluisterd met live muziek, straatmuzikanten en beeldende kunst. “Het wordt een culinaire avond met veel entertainment. En op het mega terras zijn de koks goed te volgen op grote tv-schermen.” Beide dagen is het restaurant geopend van 16.00 tot 24.00 uur. Kaarten voor één avond kosten € 17,50 per persoon in de voorverkoop (€ 20,- aan de kassa) of voor twee avonden € 32,50 per persoon (€ 35,- aan de kassa). Kinderen betalen een gereduceerd tarief. De entree, vijf gerechten en één consumptie zijn bij de prijs inbegrepen.

Chef-koks in actie
De winnaar van vorig jaar ‘Burghotel Pass Oeding’ gaat de strijd aan met een internationaal gezelschap van restaurants. Op 13 juni zijn dat Restaurant Berenschot’s Watermolen, Hotel Restaurant Stad Munster, Zur Alten Post, Restaurant Oldenkott en een Mystery restaurant. Op 14 juni is het de beurt aan Café-Restaurant ‘t Spek-Ende, Strandlodge, Culinair Concept, Hertog Karel van Gelre en de titelverdediger Burghotel Pass Oeding. De streekproducten worden geleverd door onder andere Gasterij De Gulle Waard, Eko Boerderij ’t Helder, Bosbessen- en zachtfruitbedrijf Te Pas, Distreko biologische groeten en fruit en vele anderen. De gasten ontvangen een stembiljet waarop ze bepalen welke chef-kok de streekproducten het beste tot zijn recht heeft laten komen. Beide dagen komt er een winnaar uit de bus, die zich direct plaatst voor de finale van de Culinaire Battle 2014.

Volop vertier
Muziek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het evenement. De Meiden van SOET hebben diverse muzieknummers geschreven en laten een mix van de hedendaagse poppy americana-achtige klanken horen. De Gelderse pop/rock coverband 4-Alice geeft bestaande covers een eigen en verrassende draai, van akoestisch tot full-band. Op vrijdagavond staat de twee persoonsformatie DUO FM op het podium en dit staat garant voor een geslaagd feest. En aansluitend treedt MoonYard op met lekkere soul, rock en roll muziek. Ook cultureel is er volop te beleven zoals beeldende kunst, optredens van het Winterswijks Muziek Theater en nog veel meer verrassingen.

Ruime ervaring in catering
MisterEnde is geen onbekende in de cateringwereld. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf op diverse festivals en evenementen de catering verzorgd. Zij biedt een ruim aanbod in maaltijden, faciliteiten en aankleding om het event succesvol te laten verlopen. Zo ook vorig jaar tijdens het Zandsculpturenfestival in Winterswijk. Hier was een 1.000 m² horecaplein ingericht en werden twee Culinaire Battle’s en een Oriental Night georganiseerd. Ook verzorgen zij feestelijke maaltijden voor bruiloften en buurtfeesten en wordt een breed scala van horeca- en feestbenodigdheden verhuurd. Meer informatie is te vinden op www.misterende.nl