Aanstaande zaterdag staat de Achterhoek centraal in het TV programma Lekker Weg In Eigen Land op RTL4. Twaalf weken achter elkaar wordt iedere zaterdagochtend, direct na Koffietijd het toeristische programma uitgezonden, waarin ook de Achterhoek een belangrijke rol speelt. Deelname aan het programma is een initiatief van Achterhoek Toerisme en haar collega regionale bureaus voor toerisme in Gelderland.

 

In de aflevering van komende zaterdag wordt een bezoek gebracht aan Huis Verwolde dat tijdens een prachtige fietstocht door de Achterhoek wordt aangedaan. Naast dit item wordt er aandacht besteed aan kinderen die op zoek gaan naar fossielen in de Steengroeve in Winterswijk en wordt het Bergherbos in het prachtige Montferland wandelend ontdekt.

In de uit-agenda-rubriek worden iedere week weekend-tips gegeven. Zo zijn er de voorbije weken al wat Achterhoekse tips onder de aandacht gebracht. De komende weken zal er nog aandacht worden geschonken aan het Proef de 8erhoek festival, het Middeleeuws Festijn en de Farm & Country fair.

Het TV-programma “Lekker weg in eigen land” wordt zaterdagochtend om 10.50 uur uitgezonden en zondagochtend op hetzelfde tijdstip herhaald. Per weekend worden ca. 350.000 kijkers verwacht. Tijdens de overige uitzendingen worden attracties en streken uit de andere Gelderse regio’s belicht.   

Deze Gelderse deelname is mogelijk gemaakt op initiatief van de vier Regionale Bureaus voor Toerisme in Gelderland en dankzij bijdragen van de provincie Gelderland en het toeristisch bedrijfsleven in de provincie. Later dit jaar zal ook nog een commercial geproduceerd worden die, mensen zal stimuleren hun vakantie of dagje uit door te brengen in één van de Gelderse  treken. Op 14 mei heeft in het bijzijn van Gedeputeerde Jan-Jacob van Dijk een kick-off plaatsvinden van dit marketingoffensief “Gelderland levert je mooie streken…” in Radio Kootwijk.

Met deze samenwerking willen de regio’s de ijzersterke positie van de Achterhoek en Gelderland als binnenlandse vakantiebestemming verstevigen.