WINTERSWIJK –  Op zondag 12 mei – Moederdag – organiseert Running Winterswijk in samenwerking met Sportcentrum De Tuunte, Leugemors Sport 2000 en Hardloopplezier een fantastisch evenement voor ‘ladies’ en ‘girls’. Een nieuw en uniek hardloopevenement in de Achterhoek rondom recreatieplas ’t Hilgelo. Inschrijven is tot 9 mei mogelijk via de website www.runningwinterswijk.nl en daarna op de dag zelf bij de start. Wil je alleen komen aanmoedigen? Dat mag natuurlijk ook!

Mirte Ros van Sportcentrum De Tuunte liep al langer met het idee rond om een hardloopevenement voor vrouwen te organiseren. Mirte vertelt: “Op verschillende locaties in Nederland zijn er al hardloopevenementen alleen voor vrouwen. Vreemd genoeg ontbrak de mooie Achterhoek nog op deze kaart.” In Werner Menkehorst van Hardloopplezier vond Mirte een enthousiaste medestander. Toen vervolgens ook Nanet Hubers van Leugemors Sport 2000 zich spontaan meldde, besloten ze de handen ineen te slaan. “We zijn dan ook erg trots dat we nu de ‘Ladies First’ Run kunnen introduceren. We willen knallen met DJ’s en entertainment. Ook voor de toeschouwers langs de kant leuk vertier. We willen uitgroeien tot HET evenement voor ‘ladies’ en ‘girls’ in de Achterhoek”, aldus Mirte.

Recreatief hardloopevenement
Het is  een uniek, recreatief hardloopevenement waar ontspannen hardlopen, genieten en plezier voorop staat. Dat allemaal in een prachtige omgeving, namelijk recreatieplas ‘t Hilgelo. Nanet Hubers vertelt: “ De dames kunnen kiezen  uit 1 of meer ronden van ongeveer 4 kilometer rondom ‘t Hilgelo. De start is om 12.00 uur. Speciaal voor meisjes t/m 12 jaar is er om 11.30 uur een Girls Run met de mogelijkheid om 1 of meer ronden te lopen. De kosten bedragen bij voorinschrijving € 7,50 voor de ‘ladies’ en € 2,50 voor de ‘girls’. Schrijf je je voorafgaand aan de start nog in dan komt er € 1 bij. Startnummers kunnen worden afgehaald in de Sevink Mölle. Deelnemers kunnen zich daar ook omkleden.”

 

 

Meedoen? Schrijf je snel in!
Inschrijven kan t/m 9 mei  via  www.runningwinterswijk.nl. Na-inschrijving is op de dag zelf mogelijk tussen 10.30 uur en 11.45 uur. Let op: bij na-inschrijving zijn de deelnamekosten € 8,50 voor de ‘ladies’ en €3,50 voor de ‘girls’. Parkeren bij ’t Hilgelo is niet gratis, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.