De Vereeniging Volksfeest Winterswijk ontving maandag 22 april een ‘oranje strik’ uit handen van burgemeester Thijs van Beem als blijk van waardering voor het vijfdaagse feestprogramma “Oranje Boven”.

Onder het motto “Oranje Boven” organiseert de Vereeniging Volksfeest van 27 april tot en met 1 mei een feestelijk programma rondom de abdicatie van koningin Beatrix en de inhuldiging van koning Willem-Alexander. “Dit is nog nooit eerder vertoond. Als beloning voor de vele maanden voorbereiding van dit feest mogen jullie vanaf nu in alle correspondentie de oranje strik voeren,” zei burgemeester Van Beem bij de uitreiking van de oranje strik en bijbehorende oorkonde aan het bestuur de Vereeniging Volksfeest.

 

 

Nationaal Comité Inhuldiging
In het hele land zijn mensen druk bezig met de voorbereidingen voor 30 april, de dag van de abdicatie en inhuldiging. Het Nationaal Comité Inhuldiging wil de meest bijzondere initiatieven in een gemeente belonen. Daarvoor is de oranje strik in het leven geroepen. Deze oranje strik geldt als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die overal in het land worden voorbereid en voor mensen en organisaties die het Nationaal Comité daarbij steunen.

Strik symbool voor verbinding
Als een activiteit origineel, positief en authentiek is, komt het in aanmerking voor de erkenning. Alle activiteiten met een oranje strik verbinden onze inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden straks op 30 april. Het toekennen van de oranje strik betekent dat de betreffende organisatie het logo mag gebruiken bij de eigen festiviteiten, zoals bij de bekendmaking van activiteiten via een programmaboekje, poster of website.