Regerend clubkampioen Erik ten Hagen moest afrekenen met Erik Oonk,  de kampioen van 2008,2009,2010 en 2011 om zijn titel te prolongeren. Beide spelers zaten in hevige tijdnood, ze moesten nog ca. 12 zetten doen in minder dan een minuut. Dit laatste deed Erik ten Hagen bekwaam. Erik Oonk liep vast en moest zich gewonnen geven. De titel kan Erik ten Hagen nu niet meer ontgaan nu hij 7 punten voorsprong heeft.

 

Wim  Sonderen kwam tegen Gerrit Klompenhouwer via een combinatie op dam maar Gerrit kon deze zonder verlies weer afnemen. Beiden streden verbeten voor de winst maar meer dan een puntendeling zat er niet meer in.

Klaas Jetten kwam tegen Djoesi Moekasan een schijf voor en leek op de winst af te stevenen. Hij zag echter een damcombinatie van Djoesi over het hoofd. Door secuur spel winst Djoesi beide punten op te eisen.

Wim Bennink zette vanaf het begin Zeeg Jongkoen steeds meer onder druk en het leek een kwestie van tijd dat Zeeg zou bezwijken. Op onverklaarbare wijze koos Wim een slechte voortzetting en besteedde te weinig aandacht aan zijn verdediging waardoor Zeeg opeens winstkansen kreeg en deze met beide handen aanpakte.

Wim Klaassen kwam tegen Frank ten Hagen een schijf achter en moest erop toezien, dat het overwicht van Frank steeds groter werd. Wim zag in dat er niets meer te halen viel en kon niets anders doen dan Frank feliciteren.

De stand aan de kop is thans:
1. Erik ten Hagen 17-29
2. Erik Oonk 16-22
3. Frank ten Hagen, Gerrit Klompenhouwer en Jan Elgershuizen 17-21