Afgelopen week was een vertegenwoordiging van de stichting Marathon Winterswijk op bezoek bij de familie Olthof om de sponsoring aan de stichting Nina officieel af te ronden. Samen met de opbrengsten van de Ninarun en andere acties heeft de Stichting Nina afgelopen jaar een aanzienlijk bedrag opgehaald voor onderzoek naar hersenstamtumoren bij kinderen. Zowel de Ninarun als de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk worden dit jaar opnieuw georganiseerd.

In januari 2012 werden twee nieuwe initiatieven op hardloop- en wandelgebied in Winterswijk gelanceerd. Stichting Nina organiseerde in april de eerste Ninarun. Een hardloopwedstrijd met als doel mensen met elkaar verbinden en geld inzamelen om onderzoek naar hersenstamtumoren bij kinderen te steunen. In september werd voor het eerst de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk georganiseerd. Een uniek evenement voor wandelaars en hardlopers met als doel mensen laten genieten van het prachtige buitengebied en lekkere streekgerechten.

17.500 euro voor Nina
De beide organisaties hadden elkaar snel gevonden en zo werd Stichting Nina als goed doel aan de eerste marathon verbonden. Met ruim 700 deelnemers en vele sponsoren haalde de organisatie van de marathon €17.500 op voor Stichting Nina. Afgelopen week werd een en ander officieel afgerond. Stichting Nina is erg blij met de steun die ze van dit geweldige marathon evenement mocht krijgen.

Inschrijven Ninarun en marathon
Zowel De Nina-run als de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk krijgen in 2013 een vervolg. De Ninarun op 21 april en de Marathon Nationaal Landschap Winterwijk op 15 september. Voor beide evenementen is de inschrijving geopend. Kijk op www.stichtingnina.nl en www.marathonwinterswijk.nl