Voor de negenendertigste keer heeft badmintonvereniging ´t Pluumke ´67 haar jaarlijkse badmintontoernooi voor vrienden, familieleden, collega´s georganiseerd. Deze editie vond plaats op maandag 18 en 25 maart. Zoals ieder jaar is dit toernooi bedoeld om op een recreatieve en sportieve manier badmintonwedstrijden te spelen. Dat het toernooi al bijna vier decennia bestaat geeft aan dat het toernooi zijn bestaansrecht ruimschoots heeft bewezen. Ook dit jaar bleek dit concept weer een succes.  Velen wisten ook dit jaar weer de rackets te vinden en vonden hun weg naar de sporthal.

In de nieuwe sporthal De Spoorzone werd twee avonden gestreden om de hoogste plaatsen en de daarbij behorende prijzen. Doordat er in zeven verschillende klassen werd gespeeld betekent dit dat ieder team tegenstanders van gelijke sterkte ontmoet. Dit zorgde voor spannende wedstrijden waar de eindstanden vaak erg dichtbij elkaar lagen. De hal was beide avonden gezellig gevuld wat een gezellige sfeer met zich mee bracht.

Dit toernooi laat bij uitstek zien dat badminton door een ieder gespeeld kan worden. In de lagere klassen is er plaats voor teams die weinig of nooit tegen een shuttle hebben geslagen. Terwijl in de hogere klassen de meer ervaren spelers op hun eigen niveau kunnen strijden voor de titel. Uiteraard waren er de welverdiende bekers en felicitaties voor de winnaars.

De organisatie van het Recreatief Badmintontoernooi kijkt terug op een geslaagde negenendertigste editie van het Recreatief Badmintontoernooi. Zij kijken alweer reikhalzend uit naar de veertigste editie en zullen deze jubileumeditie van 2014 van een bijzonder tintje voorzien. Op de nieuwspagina van www.tpluumke67.nl zijn de (foto’s van de) prijswinnaars te vinden. In het fotoalbum op de website zijn de foto’s te bewonderen van de twee speelavonden.

Uitslagen Recreatief Badmintontoernooi 2013:

Herendubbel A-klasse  
Eerste plaats:  WBC 2     H. Bennink & J. Beskers
Tweede plaats:  Gem. Winterswijk 2   S. Wiggers & K. Meinderts

Herendubbel B-klasse  
Eerste plaats:  Moraalridders 3   B. Nijman & T.Idink 
Tweede plaats:  Sorba 5     R. Burgers & E. Hogenboom

Herendubbel C-klasse  
Eerste plaats:  100+     L. Roosenschoon & W. Schurink
Tweede plaats:  Wanders Metaal & Chalets 2  E. stemerdink & G. ten Pas

Damesdubbel A-Klasse
Eerste plaats:  De Ballenmeisjes   M. van der Zee & B. Matser
Tweede plaats:  Obelink 1    M. Kersten & N. Pelgrim

Damesdubbel B-klasse
Eerste plaats:  BC Henxel 1    A. Oblink & W. Hengeveld
Tweede plaats:  Zweverink & Esselink   W. Zweverink & R. Esselink

Gemengd Dubbel A-klasse
Eerste plaats:  Philips 1    R. Wesselink & E. Franchimon
Tweede plaats:  HSF 2     W. Beestman & T. Riggelink

Gemengd Dubbel B-Klasse
Eerste plaats:  WBC 1     N. te Dorsthorst & J. te Dorsthorst
Tweede plaats:  Arco 1     N. Brethouwers & R.F. Pietersen