“Plan B’ een ander diploma…

Zal de titel zijn van de nieuwe speelfilm voor en door  jongeren uit Winterswijk. Het doel van de speelfilm is om op een ludieke wijze de jongerencultuur van Winterswijk anno 2013 in beeld te brengen. Middels een spannend filmscenario worden groepen jongeren uit Winterswijk meegenomen in het maken van een echte speelfilm. Jongeren krijgen de kans om zich op te geven  als acteur of als figurant om te  laten zien op welke wijze zij zich anno 2013 uiten. Muziek, dans en straatcultuur zullen hierin een prominente rol vervullen. Naast acteurs en figuranten zijn er ook jongeren nodig die willen helpen bij het maken van bijvoorbeeld een soundtrack of het helpen aankleden van de verschillende locaties waar gefilmd wordt.

 

 

Voordat de opnames van de speelfilm starten zullen er allerlei workshops aangeboden worden om het acteren in of meewerken aan de speelfilm onder de knie te krijgen. Aansluitend worden de scenes gerepeteerd met een echte regisseur. Als klap op de vuurpijl en zoals het ook hoort in
het ‘echt’ zal de film in het weekend van 6 juli in première gaan in de grote zaal van theater De Storm.

 

Tot nu toe hebben zich al ruim 110 jongeren aangemeld, maar dit zijn er nog lang niet genoeg. Dus ben jij tussen de 12 en  23 jaar schrijf je dan in voor 1 april! Ga naar de website van www.spotwinterswijk.nl onder het kopje MovieMasters en doe snel mee aan deze wervelende filmproductie. 

 

Plan B is een initiatief van het jongerenwerk, SPOT Winterswijk, in samenwerking met Cultuurpact Achterhoek. Welzijn met kunst verbinden.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Talie Wijlens op nummer 06-10910260 of met Ellen Bus op nummer 06-83991779 of mail naar ellenbus@swwbv.nl.