Tijdens de Autocross in Meddo strijden elk jaar weer een groot aantal rijders uit heel Oost-Nederland en daarbuiten, tot in Duitsland toe, om de dagzege. Een groot deel van hen grijpt de eerste wedstrijd van het seizoen echter ook aan om zich voor te bereiden op de reeks NK-wedstrijden, die op 20 april van start gaat in het Groningse Pieterzijl. Ook enkele lokale autocrossers doen weer een gooi naar de NK-titel.

 

 

De lokale troef in de Superklasse is Tim ten Dolle uit Kotten. Hij eindigde afgelopen jaar als zevende in de NK-strijd en gaat dit jaar proberen om die prestatie te verbeteren. Hij vindt daarbij onder meer Leo Scholten uit Groenlo (vorig jaar vijftiende) en Jan Roerdink en Robert Penterman uit Holterhoek op zijn pad. In de Sprint 2000-klasse ging de NK-titel vorig jaar naar Freek Gussinklo uit Sinderen.
In Meddo worden de Superklasse en Sprint 2000-klasse zoals altijd gecombineerd tot de Combiklasse. Leo Scholten greep tijdens de Meddose autocross van vorig jaar de tweede plaats in deze klasse, terwijl Freek Gussinklo als vierde eindigde.

Sprint 1600- en Keverklasse
In de Sprint 1600-klasse gaat Edwin Tolkamp uit Aalten zich weer melden in de NK-strijd. Hij eindigde vorig jaar als derde in het NK nadat hij tijdens de openingswedstrijd in Meddo als tweede was geëindigd. Uit Meddo doet Stephan Kersten weer mee aan de NK-strijd, nadat hij vorig jaar als negentiende eindigde.
In de Keverklasse geldt Meddonaar Marco Raben al jaren als één van de favorieten voor de NK-titel. Afgelopen jaar moest hij Arjen Stokkink uit Borculo voor zich dulden en eindigde Raben slechts als achtste. Tijdens de autocross op tweede paasdag zal blijken hoe Raben dit jaar uit de startblokken schiet. Vorig jaar eindigde hij op zijn thuisbaan slechts als vierde.

Testmogelijkheid
Naast de Combiklasse, Sprint 1600-klasse en Keverklasse komen in Meddo nog vier klassen aan de start: de Toerwagenklasse, de Standaardklasse, de Juniorenklasse en de Regiorijders. Alle klassen rijden drie manches, op basis waarvan de startopstelling voor de finale aan het eind van de middag wordt bepaald. De uitslag van de wedstrijd telt mee in het RAMO-klassement.
De officiële wedstrijd begint rond 11.00 uur en zal tot het einde van de middag duren. Vanaf 10.00 uur kunnen deelnemers de baan op om te testen hoe hun auto de winter is doorgekomen. Die testmogelijkheid maakt de wedstrijd in Meddo extra interessant voor autocrossers die zich voorbereiden op de NK-, EK- of Europokal-wedstrijden.

Start om 11.00 uur
De organisatie is in handen van Sportclub Meddo en Auto Cross Club Laren (ACCLa). De club uit Laren neemt het technische gedeelte van de wedstrijd voor zijn rekening, de voetbalclub uit Meddo de hele organisatie rondom het hele evenement. Op het terrein verschijnt bijvoorbeeld een grote tent waar een drankje of een warme hap is te krijgen.
De Autocross Meddo vindt plaats aan de Oostendorperdiek in Meddo op het terrein van de familie Teselink, dichtbij de doorgaande weg van Winterswijk naar Eibergen. Daar is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.