Ter gelegenheid van de aankomende troonswisseling startte het Oranje Fonds een bijzondere zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. De Kroonappels zijn de mooiste sociale initiatieven van ons land. Inmiddels meldden ruim 1.000 organisaties zich al aan op www.kroonappels.nl. De eerste nominatieronde vindt plaats per gemeente. Uit Winterswijk ontving het Oranje Fonds echter nog geen enkele aanmelding. Het Fonds roept organisaties met mooie sociale initiatieven dan ook dringend op zich aan te melden. Dit is de laatste week dat dat nog kan, daarna is het publiek aan zet.

 

Ter gelegenheid van de aankomende troonswisseling startte het Oranje Fonds de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in de categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand.  Het is voor het eerst dat het Nederlandse publiek vervolgens mee kan stemmen op hun favorieten. Organisaties kunnen zich nog aanmelden tot 8 maart op www.kroonappels.nl. De winnaars krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel, €50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

 

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: “We hopen uit alle gemeenten en van de zes eilanden in het Caribische deel van ons Koninkrijk een flink aantal aanmeldingen te ontvangen. We bouwen zo met elkaar aan een netwerk van maatschappelijke betrokkenheid. Uiteindelijk kunnen we aan ons toekomstige Koning en Koningin laten zien welke mooie dingen er gebeuren in hun Koninkrijk. We roepen organisaties bij deze dan ook op om zich zo snel mogelijk aan te melden.”

 

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.