Het Gerrit Komrij College aan de Spoorzone in Winterswijk heeft Kunst en Cultuur hoog in het vaandel staan en organiseert daarom jaarlijks een Cultuurdag waarop leerlingen hun talenten op het gebied van kunst en cultuur laten zien. Dit jaar vindt de Cultuurdag met het thema 'Xpress' (naar express yourself, jezelf uiten en een knipoog naar de Spoorzone waar de school in gevestigd is) plaats op 1 maart. Het is de eerste keer dat de optredens in het eigen theater plaatsvinden en publiek is welkom. Er is een middag- en een avondvoorstelling.

 

Dit jaar zijn leerlingen uit onder- en bovenbouw op een gevarieerd gebied actief geweest. Zo komt er een bijzondere act waarin zelfgemaakte mode centraal staat, is er Panna Artistique (straatvoetbal), Gangnam Style en improvisatietheater. Voor al deze optredens zijn in de afgelopen week workshops voor de deelnemende leerlingen georganiseerd. Naast de optredens die voorkomen uit de workshops, zijn er ook nog leerlingen die hun kunnen op muzikaal gebied tonen, zal de nieuwe schoolband Understatement gaat knallen en wagen zich ook enkele docenten op de bühne. Kortom, een avond om naar uit te zien!

Kaartverkoop
Er zijn op 1 maart 2 voorstellingen: een middagvoorstelling en een avondvoorstelling.
De kaartverkoop is inmiddels gestart. Er zijn voor beide voorstellingen maximaal 200 kaarten beschikbaar. Op is op! Kaarten kunnen worden gekocht bij de receptie van het Gerrit Komrij College in de centrale hal (tussen 9 en 16 uur). Mochten er nog kaarten over zijn dan worden ze op de avond zelf te koop aangeboden.

Prijzen
De prijs voor de middagvoorstelling bedraagt voor leerlingen op vertoon van hun schoolpas 
€ 1,50. Ouders en andere belangstellenden betalen € 2,-. Voor de avondvoorstelling (incl. garderobe) is de prijs voor iedereen € 2,-.

Aanvangstijden
Middagvoorstelling 15.00 uur: zaal open 14.40 uur
Avondvoorstelling 20.00 uur: kassa en gebouw open 19.00 uur / zaal open 19.30 uur
De voorstellingen vinden plaats in de theaterzaal van het Gerrit Komrij College, het adres is Parallelweg 7, Winterswijk (ook voor de kaartverkoop).