De politie heeft dankzij tips van getuigen op maandag 31 december in Winterswijk twee mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht met zwaar vuurwerk een prullenbak te hebben opgeblazen.

 

De politie kreeg omstreeks 17.00 uur een melding dat op de Spoorstraat een prullenbak was opgeblazen met zwaar vuurwerk. Getuigen gaven een signalement van de verdachten en één getuige was het duo zelfs gevolgd. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen beide mannen in een auto aan. Zij voldeden aan het signalement en werden aangehouden. Het ging om twee Winterswijkers van 23 en 29 jaar. Zij zijn verhoord en in overleg met de officier van justitie is hen in het kader van de aanpak van verdachten rond de jaarwisseling een dagvaarding uitgereikt. De schade is aan de gemeente gemeld.

De jongste van de twee mocht niet naar huis. Hij werd nog gezocht voor betrokkenheid bij een ernstige mishandeling tijdens de Kerst. Toen werd in een uitgaansgelegenheid in Groenlo een 22-jarige jongeman uit die plaats ernstig mishandeld. Hij liep onder meer een gebroken kaak op. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.