Zaterdagmiddag 8 december en zondagavond 9 december wordt er een keur aan  muziek gezongen in de Jacobskerk. Zaterdagmiddag is er om 17 uur de adventsmuziekserie Muziek voor de zondag uit. Een gelegenheidsensemble zingt meditatieve muziek voor de advent van de Amerikaan Morton Lauridsen en Hongaar Zoltán Kodaly. Wim Ruessink leidt het ensemble en wisselt een en ander af met orgelintermezzi.

Een dag later, zondagavond 9 december is er om 19 uur een Anglicaanse evensong in de Jacobskerk te Winterswijk. Psalmen, liederen, lezingen, gebeden en muziek krijgen in dit gezongen avondgebed hun vanzelfsprekende plek. Engelse componisten zetten al eeuwenlang de vaste gebedsteksten van de evensong op muziek. De Jacobscantorij zingt van de beroemde Engelse componist Charles Villiers Stanford het kathedrale Magnificat en Nunc Dimittis. Organist is Janieke Mollenhorst, liturg Henk Vis.
Beide activiteiten maken deel uit van MUSICA JACOBI, de Kerk&Muziek-serie van de Protestantse Gemeente Winterswijk en zijn gratis toegankelijk. Wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd.