Robert Gesink, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Joost Posthuma en Loes Gunnewijk zijn zomaar wat namen uit de indrukwekkende lijst van topwielrenners die op zondag 25 november tijdens het Achterhoek WielerSpektakel komen fietsen voor het goede doel. Je sportieve talenten inzetten om samen met Kanjers voor Kanjers kinderen in de Achterhoek te helpen, daar gaan ze die dag voor.

 

Stuk voor stuk heeft de wielertop hun medewerking toegezegd en daarmee belooft de tweede editie van dit sportieve evenement wederom een fantastisch spektakel te worden.  Fietsliefhebbers kunnen zondag 25 november hun hart ophalen in de Radstake in Varsseveld. Niet alleen om te fietsen, maar vooral ook om te zien en te beleven.

 

Op deze dag ontmoeten verschillende onderdelen van de wielersport elkaar bij De Radstake in Varsseveld. Zo wordt de Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht gereden, vindt de finale van de Kanjers voor Kanjers Jeugd MTB Clinics plaats en is er een BMX jeugdclinic met onder andere Jelle van Gorkom en Laura Smulders. De Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW) organiseert een veldwedstrijd die wordt afgesloten met een Prominenten Cyclocross wedstrijd waar Grischa Niermann afscheid neemt als beroepswielrenner. Welke prominenten nog meer deelnemen aan deze wedstrijd wordt nog even geheim gehouden, maar een feest gaat het worden.

 

Wielertop op de fiets voor het goede doel

Een spectaculair onderdeel van het Achterhoek WielerSpektakel is de Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht. Vele toppers uit de sport, waaronder Kanjers voor Kanjers ambassadeurs Robert Gesink, Stef Dusseldorp en Jeroen Blijlevens, rijden de tocht in Varsseveld voor het goede doel. Maar het kan ook zomaar gebeuren dat deelnemers samen opfietsen met  Michael Boogerd, Steven Kruijswijk, Servais Knaven of Joost Posthuma die op deze dag hun steentje bijdragen. De opbrengst van dit spektakel is namelijk bestemd voor Kanjers voor Kanjers. Met dit geld kan de stichting projecten realiseren voor kinderen in de Achterhoek voor wie het niet vanzelfsprekend is om te sporten en spelen.

 

Samen fietsen is hartstikke cool!

De jeugd MTB Clinics die Kanjers voor Kanjers organiseert, trekken steeds vele enthousiaste jonge fietsers uit de regio. Ervaren renners laten de kinderen kennis maken met de fietssport en leren hen spelenderwijs hoe je handig over een modderpad fitst, een boomstronk ontwijkt of een hellinkje neemt. Tijdens het Achterhoek WielerSpektakel wordt de finale van de reeks Jeugd MTB Clinics verreden. Kinderen die zelf niet over een fiets beschikken kunnen er deze dag één in bruikleen krijgen.

 

Veiling van persoonlijke trofeeën van wereldberoemde renners

Er zijn veel wielertoppers die Kanjers voor Kanjers een warm hart toedragen. Niet iedereen kan er op 25 november bij zijn. Daarom stellen zij speciaal voor deze gelegenheid een aantal  persoonlijke trofeeën ter beschikking die worden geveild voor het goede doel. Via de website van het Achterhoek WielerSpektakel kunnen belangstellenden bieden tot zondagmiddag 25 november. Natuurlijk is ook de opbrengst voor deze veiling bestemd voor Kanjers voor Kanjers.

 

Wielercafé

Ook voor niet-fietsers is er tijdens het Achterhoek WielerSpektakel van alles te zien en beleven. De verschillende programmaonderdelen zijn zo op elkaar afgestemd dat je als toeschouwer niets hoeft te missen. In het Wielercafé gaat een bekende journalist in gesprek met de top van de Nederlandse wielerploeg. De mooiste beelden van het afgelopen seizoen komen voorbij en worden voorzien van levendig commentaar.

Het bezoeken van het Achterhoek WielerSpektakel is gratis, met uitzondering van deelname aan de Kanjers voor Kanjers Veldtoertocht.

 

Kijk voor meer informatie op www.achterhoekwielerspektakel.nl.